Splošni pogoji

 

I. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. Podatki podjetja

Lastnik, skrbnik in upravljavec spletnega mesta in (pod)domen www.dogstar.si in ponudnik storitev učenja in svetovanja »Dogstar akademija« « je DOGSTAR, svetovanje in pomoč pri vzgoji psov, Anita Gosnik, s.p., Ljubljanska cesta 7, 3000 Celje, matična številka: 8686254000, davčna: SI40596001. Uporabnik je zavezan upoštevati te Splošne pogoje poslovanja (pogoji). Uporabnik z uporabo teh spletnih strani sprejema te pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen in da se z njimi strinja.

2. Nakup spletnih programov ali svetovanja

Ob nakupu spletnega programa ali svetovanja »Dogstar akademije« se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v teh pogojih.

Splošni pogoji poslovanja Storitve določajo pogoje, pravice in obveznosti uporabnikov in ponudnika ter način uporabe plačljivih in brezplačnih storitev ter vsebin na spletnih straneh www.dogstar.si ter predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki.

Spletne programe »Dogstar akademije« uporabnik naroči z izpolnitvijo spletnega obrazca za nakup, z oddajo katerega se strinja s temi pogoji in soglaša s prejemanjem e-obvestil in mesečnega gradiva. Šteje se, da z izpolnitvijo spletnega obrazca in potrdilom naročila oziroma nakupa uporabnik sklene z ponudnikom kupo-prodajno pogodbo v elektronski obliki. Sestavni del pogodbe so ti Splošni pogoji poslovanja.

Uporabnik nakupni proces zaključi s plačilom na spletni strani PayPal, v obliki kartičnega plačila preko spletnega posrednika Stripe ali s plačilom po predračunu.

Spletni programi so uporabniku na voljo toliko časa, kot je napisano v posameznem spletnem programu ob nakupu. Programi s časovno omejitvijo imajo v opisu napisano do kdaj točno so dostopni uporabniku.

Spletni programi, kjer je opredeljen "dostop za vedno" ali "časovno neomejen dostop" so uporabniku dostopni za ves čas obstoja programa. V kolikor se program zaradi kateregakoli razloga ukine ali ponudnik preneha s poslovanjem, o tem vsaj 30 dni prej obvesti uporabnike programa, ki so kupili neomejen dostop, in jim ponudi možnost, da si video vsebine in tekstovna gradiva brezplačno naložijo na svoj računalnik iz spletne platforme ali dostopa preko Google Drive ali druge baze v "Oblaku", kjer so shranjeni podatki.

Pri programih, kjer je možno plačilo v mesečnih obrokih in se je tečajnik odločil za ta način plačila, se v primeru neplačila vseh obrokov, dostop do programa in spletne skupine za tečajnike na Facebooku tečajniku ukine. Delen dostop do programa ali samo do določenih vsebin ni možen.

3. Način izvajanja storitev

Učenje in svetovanje bo potekalo tako, da bo uporabnik ob nakupu spletnega programa »Dogstar akademija« pridobil možnost dostopa do posameznih vrst gradiv in/ali storitev, ki so opisane v posameznem programu.

 5. Reševanje pritožb

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kupec se lahko v primeru težav na ponudnika lahko obrne prek elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektronske pošte na naslov [email protected] . Ponudnik se obvezuje, da se bo v roku petih delovnih dni odzval na pritožbo s predlogom poteka nadaljnje obravnave postopka.

Ponudnik si prizadeva, da bo po svojih najboljših močeh potrudil, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

7. Nezmožnost vračila kupnine

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da nima pravice do odstopa brez razloga in vračila kupnine, ker gre za dobavo digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov.

8. Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Zaradi narave poslovanja preko spleta se tečaj ažurira in spreminja pogosto in hitro. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

9. Omejitev odgovornosti

Ker je internet odprto in nezaščiteno omrežje, naše podjetje ne more biti odgovorno za izgubo ali škodo, ki bi nastala v povezavi z vašo uporabo ali nezmožnostjo uporabe gradiv in/ali možnosti ali storitev, ki jih ponujamo na tej spletni strani, vključno z, a ne omejeno na, posredno ali posledično izgubo ali škodo, izgubo podatkov, prihodkov, dobička ali priložnosti, izgubo ali poškodbo lastnine in zahtevkov drugih oseb. Uporabnik je dolžan za dostop do spletnega mesta zagotoviti ustrezno računalniško opremo z ustrezno internetno povezavo (standardni internet povprečne hitrosti) ter nameščen ustrezen spletni brskalnik. Uporabnik potrebuje za nemoteno uporabo storitve še zvočnik ali slušalke.

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti storitev in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil tudi preklic naročila.

Različne oblike svetovanja in izobraževanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru blagovne znamke Dogstar akademija izvajamo različna predavanja in svetovanja, ki ne nadomeščajo običajnega šolanja psov. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznikov in njihovih psov preko drugačnega razumevanja življenjskih situacij. V okviru ponudbe spletne strani Dogstar akademija ponujamo učne vsebine in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij.

Vključitev in sodelovanje je možno za vse lastnike psov, od mladičkov do seniorjev. V primeru statusa nevarnega psa, kjer je lastnik dobil predpisano obvezno šolanje, mora le to izvesti po programu, ki je odobren s strani UVHVVR. Tega v okviru »Dogstar akademije« ne omogočamo in ne izvajamo. Lastnik je dolžan obvestiti Ponudnika, da ima njegov pes status neavrnega psa. Ponudnik ne svetuje lastnikom nevarnih psov.

Vse informacije, ki so na voljo preko uporabe spletne strani so namenjene zgolj v izobraževalne namene. Svetovanje se nanaša na splošne primere in je namenjeno splošni uporabi ter ni zasnovano kot individualna obravnava posameznega primera. Svetovanje ne zajema vse možne načine reševanja problemov, uporabe, vzgoje in ne zajema vseh možnih oblik odnosov, ukrepov in posledic.

Za obisk svetovanja ali izobraževanja v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma ali so naša izobraževanja oz. svetovanja primerna za vas oz. nekoga, ki je v procesu šolanja ali prevzgoje svetujemo, da nas kontaktirate in se z nami posvetujete. Svetovanje lahko uporabljajo le polnoletne osebe oziroma osebe z polno poslovno sposobnostjo. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Ker se preko storitve svetovanja preko spletne strani ne opravljam psihoterapevtskega svetovanja nismo dolžni varovati prejete informacije od uporabnika kot zaupne. Pravno in etično smo zavezani, da v primeru suma na zlorabo živali to prijavimo ustreznim organom.

Ne odgovarjamo za nikakršno vedenje živali in posledice vedenja živali.

10. Avtorske pravice

Informacije, vsebina, grafični elementi, besedila, gumbi, blagovne znamke, storitvene znamke, blagovna imena in logotipi na tej spletni strani so zaščiteni z zakoni o avtorskih pravicah, pravicah blagovnih znamk, pravicah podatkovnih zbirk in drugimi zakoni o intelektualni lastnini ter državnimi zakoni. Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen v primeru, da lastnik to izrecno dovoli v pisni obliki.

 

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo v spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si vas spletno mesto "zapomni" za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne ne spletno mesto, se podatki shranjeni v piškotku lahko posredujejo nazaj k spletnemu mestu.

Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ste ga obiskali (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo ogledujete (third party cookies) - npr. Youtube, Facebook.

Posameznik lahko vedno onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost.

 

III. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOST

Upravljavec zbirke osebnih podatkov je DOGSTAR, svetovanje in pomoč pri vzgoji psov, Anita Gosnik, s.p.

Strinjam se, da se elektronski naslov lahko uporablja za namene neposrednega trženja. Upravljavec zbirke lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o novicah, vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, in ugodnostih, ter za druge trženjske namene. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sodelujoči lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja in tudi da te izbriše, in sicer s sporočilom o želji odjave s seznama prejemnikov na e-poštni naslov [email protected] ali prek povezave, ki jo prejmete v vsakem e-obvestilu.

Zaupanje gradimo na naši zavezanosti k spoštovanju vaše zasebnosti in zaupnosti vaših posredovanih informacij. Kar poveste med video klici se ne snema in nikjer ne ostane zabeleženo. Podjetje nima v nobenem primeru dostopa do video klica, ki je potekal med uporabnikom in svetovalcem.

Posameznik, ki dostopa do spletnih strani upravljavca osebnih podatkov ter na njih izpolni spletni obrazec s svojimi podatki, se strinja, da lahko ta zbira podatke o obiskih spletnih strani za namene analize interesa obiskovalca za nakup.

Upravljavec osebnih podatkov, podatke pridobljene za zgoraj opredeljene namene lahko posreduje zunanjim administratorjem sistema ter drugim osebam, ki dostopajo do podatkov v imenu in na račun upravljavca osebnih podatkov.

Zagotavljamo varnost zbranih osebnih podatkov na način, ki z danimi resursi zagotavlja najvišjo možno raven varovanja pred neavtoriziranimi dostopi ali razkritjem podatkov nepooblaščenim osebam. Varnost zagotavljamo z ustreznimi fizičnimi in digitalnimi ukrepi.

1.10.2023